Ny maritim ingeniøruddannelse til Helsingør
Ny aftale mellem Folketingets partier om fremtidens uddannelser betyder, at Helsingør kan glæde sig til en ny maritim videregående uddannelse. Et fantastisk match både med de øvrige nye maritime uddannelser i Helsingør og ikke mindst med det lokale erhvervsliv.
Flere uddannelsesmuligheder er et højt prioriteret ønske for Helsingør Kommune, og lokale erhvervsfolk har bl.a. fremhævet skibsingeniør som en oplagt mulighed. Helsingør Kommune får i forvejen U/NORD uddannelserne til bådebygger og sejlmager til Helsingør med opstart i august 2021.
Det er helt rigtig set, når partierne sender en maritim ingeniør uddannelse – formentlig fra DTU – i retning af Helsingør Kommune. Det er jo et oplagt og fantastisk match både med øvrige nye maritime uddannelser i Helsingør og ikke mindst med det lokale erhvervsliv. Vi ved hvor vigtig uddannelse er for vores unge mennesker – det er simpelthen en hovedattraktion. Og vi ved også hvordan lokale uddannelsesmuligheder er helt afgørende for stærke lokale erhvervsklynger. Jeg glæder mig derfor meget til at byde den nye uddannelse og de nye studerende velkommen her i kommunen.
Og så hæfter jeg mig ved, at der er tale om en videregående uddannelse og dermed et vendepunkt i arbejdet med at trække flere uddannelsesmuligheder til Helsingør Kommune. Jeg vil godt sende en stor tak til vores lokale folketingsmedlem Birgitte Bergman og den konservative uddannelsesordfører Britt Bager – tak for et fantastisk samarbejde. I har knoklet for at få en maritim ingeniør uddannelse til Helsingør. Det lykkedes! TAK!
I forbindelse med den gode nyhed udtaler Finn Wollesen, direktør for KNUD E. HANSEN – en verdensførende konsulentvirksomhed inden for innovativ skibsdesign med base i Helsingør, glæder sig over udsigten til en lokal marin ingeniøruddannelse:
”Det er en rigtig stor ting for os, og noget vi har efterlyst i årevis. Vi vil rigtigt gerne ansætte danske skibsingeniører og med en ny videregående uddannelse i vores egen baghave ser jeg rigtigt mange spændende muligheder for udvikling og samarbejde i fremtiden. Ingen tvivl om, at det samlet set vil komme det lokale erhvervsliv til gode.”
Maritime håndværksuddannelser i verdensklasse samles i Helsingør:
Fra studiestart august 2021 flytter U/NORD bådebygger- og sejlmageruddannelserne til Helsingør. Planen er, at i 2024 skal uddannelserne ind i en af værftshallerne i Kulturhavnen. I det nye undervisningsmiljø i værftshallerne ønskes det også at skabe et forskningsmiljø, der blandt andet kan understøtte en maritim ingeniøruddannelses behov, når teori skal prøves af i praksis. Det vil skabe en synergi, hvor elever og undervisere vil kunne berige hinanden. Således vil teoretisk og praktisk viden kunne blive løftet op af know how fra begge uddannelser og på den måde spille begge uddannelser bedre.